Working,

Hi Assalamualaikum!
Asasi dah tamat awal bulan 4. Lepastu duduk lah rumah mereput seperti kulit kayu yang reput dimakan anai anai. Balik2, bonding time dengan family sebulan lebih gak la. Belajar masak perghh best gila! Pastu i loveeeeee to bake. Tapi aku sorang je haaa yang suka bake2 ni. Mama tak pernah bake so mama tak tau. I pun taktau uols, i tengok resepi kat google je. 

So start nak bake ni, fikirlah modal kan. Takkan lah asik nak mintak mama beli bahan2. Cake belum tentu jadi. Lepas tu kalau tak jadi, membazir la kan? Pastu terus nak cari kerja. Dengan harapan dapat laaa duit poket boleh beli bahan2 buat cake. Hashtag wife material. Meowwwwwww. Cari la kerja. Kerja dengan Anakku. Best gilaa banyak gila pengalaman. Akan dihuraikan dalam post seterusnya. So back to the topic, bila dah kerja, penat. Seminggu sekali cuti. Lepas tu masa cuti tu haremmmm nak buat cake. Mmg berehat jelah. Tido ke atau settle hal U ke. Apa2 lah tapi takde masa la nak oi nak masuk dapur. 

So conclusion, ada masa = takde duit, ada duit = takde masa. Hidup ni takkan pernah perfect. Tabik to those who are soooo good with time management ! You guys rawkkkk! So bila dah kerja mmg penatttttt. Kerja ni memang kaw kaw punya saving. Aku pun taktau la save duit untuk apa. Hahahaha tapi aku memang suka tengok duit dalam bank ramai. Baru happy. Nampak tak berjimat? Hashtag wife material lagi. Hashtag promote. Hahahahaha. 

Tapi serious. Duit gaji save untuk makan, yang lain simpan. I thank Allah that i dont know how to makeup. Kalau tak, mesti melencong lain duit tu. I thank Allah again that i dont simply buy things i want. I buy what i need. Nampak? Hashtag wife material hahahahahahaha weh please. Im not that annoying. Im just too tired that i start talking nonsense. Better sleep right now. Night. 

2 comments:

only u said...

nite too.. 😴

from : hmm

only u said...
This comment has been removed by the author.