Orphanage Visit,

Assalamualaikum.

you. wouldn't. believe. me.

one of my wishlists finally comes true! alhamdulillah to Allah of course for giving me this opportunity to at least once, visit the orphanage. alhamdulillah. all praises is due to you, Allah.

dari sekolah rendah lagi teringin nak visit. since pergi sekolah naik bas Lestari, time tu lah rasa nak visit. tapi sebenarnya bukanlah nak visit orphanage. time tu nak visit budak yang what we call.... syndrome down. kanak kanak istimewa. yes nak visit mereka, yakni bakal menjadi ahli syurga. tapi orphanage ni yang paling dekat lah kan?? ni pun sebenarnya under peer counselor club in utp. so bila sebut utp, you know Farah will involve. so she invited me which was SUPER YAY!

kenapa nak visit kanak kanak istimewa instead of orphanage? sebab.... of course budak2 tu takkan judge kita. which is pretty good. tapi berbeza la dengan anak yatim kan? they're just like us. cuma beza kita still THAT lucky to have parents with us tru thick & thin. tapi dorang tak. tu je difference. tapi still they're still normal person yang macam kita yang suka judge orang. tapi............. sebenarnya tak. diorang sebenarnya SUPER COOL and SUPER SPORTING dan tak judge orang. kenapa erk kena capslock bila ada 'super'? okay abaikan.

jadi meh la cerita sikit hekhek. pagi tu bangun awal pukul 6. awal lah tu sebab malam before tu utp ada buat Glow Run and i did participate. tidur pukul 1 lebih kot. so pukul 6 tu awal lah kiranya. okay tu sebenarnya point saya cerita pasal glow run, sebab nak bagi sebab kenapa cakap pukul 6 tu awal. ok berhenti lah mengarut nadia.

so pagi tuuu pergi lah bertolak sampai ke ipoh. i wore all blue. tudung biru. baju biru. kasut biru. i looked like a smurf. tapi saya real okay. smurf tak real. so pagi tu ada lah macam sesi kenal kenalan. okay budak budak tu sangat lawakkkk i tell you!!!

kami start pukul 9 sampai pukul 8 malam dekat sana. memang lama gila. memang have fun. kitaorang banyak main games lah. and ada lah advisor club of peer counselor bagi lah macam speech camtu kan. no it wasn't a speech. it was a talk. sebab tak formal sangat pun. so saya bahasakan dia abang lah ye? sebab taktau nama abang. okay. saya tak gatal. noted ehhh semua. 

abang : okay so budak spm camne preparation?
all of us : DAH HABIS LAH!!!! (serious kami jerit)
abang : ohh sorry lah. so results camne? okay?
all of us : MANA DAPAT LAGI!! (serious kami jerit lagi)
abang : okay lupakan eh? seolah olah abang tak pernah tanya soalan tu

dan kami pecah perut gelak. ok ini hiperbola. and budak budak kat sana semua lelaki. so ada seorang budak nama betul taktau tapi nama gelaran Nyet. sebab dia reti buat bunyi monyet hahaha. so budak ni form 2 lah tak silap kan. and sangat lah pandai bercakap and mengayat. and this one boy nama Ijat. dia darjah 3 kot. dia sangat pandai! macam ada emmm potensi. yes dia ada potensi. sangat cepat hafal and faham.

Ijat : apa yg saya dapat ialah, saya tahu yang upsr saya akan dapat 5A dan spm kalau ambil 20A ( 20 subjek maksud dia), saya akan dapat 20A

budak 9 tahun cakap camtu memang terkezzut lah jemah kan. so at the end of the day, bebudak ni mintak lah nombor kakak abang kan so nanti boleh keep in touch. what made my day was semua page first buku budak tu mengandungi number kak nadia hahahaha sayang you alls! so ada lah abang2 dan kakak2 utp yang tak puas hati :p i dont care hahahh.

seriously i fall in love with you guys. i do love kids. i loveeeeee youuu. seriously. till then.
assalamualaikum


this is Ijat, budak pintar

Add caption

this is Nyet hahaha

0 comments: