sharing,

Assalamualaikum,
i like to read hlovate's novel. tak pernah mengecewakan. so siapa yang suka baca novel tapi bukan novel hlovate, anda boleh try beli & baca. daripada baca novel aku isteri dia, bibik dia laki aku apa apa ah semua tu. bertukar lah. sesungguhnya novel itu semua bagi harapan palsu hahaha.

so dalam dua bulan lepas saya beli novel hlovate tajuk contengan jalanan. macam boring je tajuk dia kan. masa beli tu pun macam lemah je sebab tak nampak menarik. sinopsis pun takde! tapi nasib laa tulis 'hlovate', pastu memang beli tanpa ragu.

novel ni cerita tentang bulan mulia, bulan ramadhan. macam mana ramadhan boleh buat 3 orang lelaki yang selama ni asyik dengan life, dengan band, dengan seni tapi at the end of ramadhan somehow they turn over new leaves. 

those 3 boys alhamdulillah khatam al Quran & bangun malam & belajar hadis. lepas tu salah seorang tu meninggal on first day of shawal. 

#CheckBalik amalan kita pulak camne. at least, biarlah better dari tahun lepas. tahun lepas tak sempat nak baca Quran, tahun ni sempatkanlah walau satu juzuk. sedekah, solat sunat pun ya. ramadhan masih berbaki 10 hari inshaAllah. tu dah pasti. yang tak pasti hidup kita baki lagi berapa hari. atau jam. atau minit. anda mampu mengubahnya.

salam ramadhan :)

1 comments:

aflah nashuha Ali said...

nk tgk gambar novel tu boleh??